четвртак, 5. јануар 2023.

Новогодишњи вашар

 "Ученици ОШ ”20. октобар” из Сивца четири године уназад организују хуманитарни вашар на којем скупљају новац којим помажу болесној деци у тешким животним борбама. Центар Сивца данас је био пун основаца који су изашли да подрже и помогну у реализацији хуманитарног базара. Учитељице Биљана Бајчетић, Наташа Шаранић и Јелица Ђуровић окупили су своје ђаке који су своје креативне рукотворине и играчке продавали како би девојчици Маши Плескоњић помогли да се излечи.

Учитељица Биљана Бајчетић наводи да је ово традиција којом су у протеклим годинама помогли да троје деце буде корак ближе оздрављењу, а да јој је посебно драго што су се ове године придружили и ученици другог разреда. Учитељица додаје да је организујући ове акције имала невероватну подршку школе, удружења ”1000 за 1000”, МЗ Сивац и Дома Културе Сивац, али да је у свему овоме кључан фактор родитељска подршка и организација.

Маша Плескоњић  рођена је почетком прошле године, али од самог почетка свог живота води борбу са епилепсијом  . године у Сомбору. Дете је из уредно вођене и контролисане трудноће. Након тога Маша добија блажи облик епилепсије и хипотонијом. Она не може сама да седи, хода, не држи главу и не прати погледом. Средства су јој потребна специјалистичке прегледе, лекове, суплементе, витамине, лабораторијске анализе, куповину и сервисирање медицинских апарата, куповину ортопедских помагала, бањско лечење, као и за путне трошкове. Сви можемо помоћи Маши у овој борби слањем СМС поруке садржине 12 30 на број 30 30."

преузето са :https://www.20oktobarsivac.net/2022/12/20/deca-ossivac-za-decu/ Нема коментара:

Постави коментар