среда, 28. мај 2014.

Domaci zadatak br.3

Krcko Oraščić (Ščelkunčik) je balet u dva čina, za koji su koreografiju originalno uradili Marius Petipa i Lev Ivanov, a muziku je napisao Petar Ilič Čajkovski. Libreto baleta bazira se na priči „Krcko Oraščić i Kralj miševa“, koju je napisao E.T.A. Hofman. Ovaj balet premijerno je izveden 18. decembra 1892. godine u Marinski Teatru (Mariinskiy Teatr) u Sankt Peterburgu, zajedno sa operom „Jolanta“, koju je takođe napisao Čajkovski.

ostatak pro;itati na ovom linku
http://www.zanimljivamuzika.com/2012/02/krcko-orascic/

4 коментара:

  1. Svidela mi se priča o Krcku Oraščiću.Pročitala sam je i videla da se razlikuje od crtana.
    Razlike su što u priči kraljica miševa Ratilda pokušala je da Šećernoj vili ukrade lepotu,
    a u crtanom to nije pokušala.I u crtanom nije bila Šećerna vila,bila je barbi,a u priči je Šećerna vila.Sličnosti su što i u crtanom i u priči je zima.

    ОдговориИзбриши
  2. Svidjela mi se priča o Krcku Oraščiću.Primetila sam razlike.Razlike su da u priči ima kraljica miševa,a u crtanom nema.I da je kraljica miševa pokušala ukrasti šećernoj vili lepotu,a u crtanom nije.Svidelo mi se čitati priču o Krcku Oraščiću,i što je Bozić.
    Валентина Simin

    ОдговориИзбриши
  3. raylika je u likovima,i drugacija je radnja u crtanom nego u prici.slicnosti su i u jednoj i drugoj je bila zima. Kristina Lukovac

    ОдговориИзбриши
  4. Svidela mi se prica o Krcku Orascicu.Primetio sam da se pojavljuju razliciti likovi u crtanom filmu u odnosu na pricu.

    ОдговориИзбриши