четвртак, 10. март 2016.

Druženje prvaka

    " Danas su u gostima I4 odeljenju naše škole u gostima bili vršnjaci iz Osnovne škole „Veljko Vlahović“ iz Kruščića. Ovo je prvi susret drugara koji su dugo priželjkivali.
     Tematski dan je osmislila i realizovala učiteljica Biljana Bajčetić  u saradnji sa Jelenom Šepić,personalnim asistentom, i učiteljicom Vesnom Medojević, gošćom iz Kruščića. Cilj tematskog dana je bio obrada novog gradiva iz srpskog jezika i utvrđivanje i proširivanje postojećih i sticanje novih znanja o drugarstvu i pravilnom ponašanju kroz integraciju srodnih sadržaja iz različitih nastavnih predmeta.
     Na prvom času je obrađivan tekst L.Tolstoja „ Dva druga“.Na času matematike prvaci su utvrđivali svoje znanje o sabiranju i oduzimanju rešavajući tekstualne zadatke. Na času likovne kulture ilustrovali su priču i napravili ram za svoje likovne radove.Mladi čuvari prirode su se upoznali sa životom medveda i značajem zaštite ugroženih životinjskih vrsta.Utvrdili su i pesmu Drugarstvo kroz pevanje i ples. Prvaci su odmore iskoristili da igraju elementarne igre koje svi znaju.
     Prvaci su nosili stikere-bedževe sa svojim imenom radi lakše komunikacije.Učili su i stvarali u grupnom radu.Pomagali su jedni drugima i veoma uspešno rešavali zadatke. I4 je svojim drugarima pokazalo svoju interaktivnu tablu i naučili ih jednu obrazovnu interaktivnu igru.
     Mnoštvo aktivnosti koje su se smenjivale  omogućile su da dan protekne u prijatnoj atmosferi i lepom druženju.
     Do susreta u maju prvaci će pisati jedni drugima pisma o svemu što im se događa u školi i oko nje.

     Predstavnici oba odeljenja su jedan svoj likovni rad poklonili  direktoru naše škole, Ferenc Lendaku  a jedan je otputovao u Krušćić na dar direktorici Dragici Radmanović kao znak zahvalnosti za punu podršku projektu međuodeljenske saradnje. "

Više fotografija možete pogledati klikom na OVDE

Нема коментара:

Постави коментар