четвртак, 26. април 2018.

Пролеће у шареним чарапама

"У оквиру eTwinning пројекта „Дан шарених чарапа“ у нашу школу, у одељење III4, je стигао веома занимљив гост – плишани Меда. Меда је на своје путовање кренуо из Сарајева из ОШ ,,Осман Накаш”, школе партнера. Посетио је ОШ „Никола Тесла“ у Кљајићеву и упознао се са школом и местом.Из Сивца путује у Београд, Јагодину, Разбојиште и Цазин.Обићиће 7 школа у 3 државе.Циљ Мединог путовања је промоција инклузивног друштва, ширење свести о Дауновом синдрому, међусобно упознавање и сарадња школа партнера.
Ученици   III4 су повели Меду у шетњу. С обзиром да наша школа има одличну сарадњу са локалном самоуправом, нисмо могли а да не уприличимо свечани пријем Меде код секретара МЗ Сивац, Бобана Дамјановића. Секретар је срдачно примио Меду и ученике III4 у пратњи директора школе Ференц Лендака, персоналног асистента Марије Мандић и учитељице Биљане Бајчетић. Свечаном пријему је присуствовао и директор ЈК предузећа „Радник“ Жељко Маџарев и Александра Потпара.
Знајући колико Меда, а и деца, воле мед испред Удружења пчелара Сивац Батрић Струњаш је одржао презентацију о животу пчела, скупљању меда и значају очувања пчела. Ученици су веома пажљиво слушали и учествовали у разговору постављајући питања о оном што их занима о пчелама и меду.
Сви су на поклон добили мед. Меда такође. Своју теглу меда понеће на пут и верујемо да ће га поделити са другарима из Београда.
Након кратке али веома слатке закуске, ученици су се опростили са љубазним домаћинима и договорили наредни сусрет.
Меда ће у нашој школи бити неколико дана. Плетемо му чарапе и упознаћемо га са школом, ученицима и децом." preuzeto sa https://www.20oktobarsivac.net/2018/04/19/prolece-u-sarenim-carapama/ "

galeriju fotografija možete pogledati klikom na fotografije

Нема коментара:

Постави коментар