понедељак, 1. октобар 2018.

Светски дан мира у IV4


"Ученици IV4 наше школе (учитељица Биљана Бајчетић) су Светски дан мира обележили у оквиру еTwinning  пројекта “ The day of colorful socks and children’s smile“.
Овај пројекат је замишљен тако да учесници обележавају међународно признате датуме који промовишу принципе инклузивног,толерантног друштва (Светски дан мира, Међународни дан толеранције, Међународни дан детета, …). Учесници ће изабрати активности које ће се у различитим временима припремати са посебном љубављу. Покушаће привући пажњу најмлађих на важност изградње инклузивног, толерантног друштва које поштује различитост и прихвата је као добро које оплемењује.
Ученике IV4 одељења учитељица је, употребом ппт презентације и адекватних веб садржаја,  упознала са значајем обележавања Светког дана мира и симболима мира. Ученици су правили симболе  мира и исписивали поруке. Плакат одељења су истакли у холу школе да их подсећа на значај мира и ненасилног решавања сукоба.
На часу слободних активности присуствовали су видео конференцији са ученицима ЈУ „Осман Накаш“  из Сарајева. И поред малих техничких проблема, ученици су упознали наставницу Наду Соколовић и ученике  VIII2.Представили су се једни другима и упутили поруке мира. Сазнали су да су другари из Сарајева посадили дрво мира у свом школском дворишту. Изабрали су маскоте пројекта ( Вучко и Жабац Стапарац) и доворили се да ће маскоте кренути на путовање.Потрeбно је да им се направе пасоши и обезбеди географска карта на којој ће уцртавати места боравка и бележити пређене километре.Дружење је протекло у веома пријатној, веселој атмосфери.
Ученици IV4 и учитељица Биљана, лични пратилац Марија Мандић , директор школе Ференц Лендак и наставница математике Данијела Пољаковић су на падлету – поруке мира на  еTwinning  страници у оквиру пројекта, исписали своје поруке мира  да их пројектни партнери из БиХ и Хрватске прочитају док исписују своје.
Учитељица Биљана Бајчетић и ученици IV4 су веома задовољни почетком пројекта и надају се да ће бити, ако не успешнији, бар успешан као и прошлогодишњи „Дан шарених чарапа“ који је награђен ознаком квалитета."

преузето са https://www.20oktobarsivac.net/2018/09/21/svetski-dan-mira-u-iv4/

Нема коментара:

Постави коментар