субота, 23. март 2019.

22.mart


"Ученици  IV4 (учитељица Биљана Бајчетић) су у оквиру наставне теме Заштита животне средине спровели акцију „Штедимо воду“ и на тај начин обележили Светски дан вода- 22. март.
Представници одељења благовремено су обавестили управу школе и школског домара о планираној акцији. Ученици су направили план акције и одредили задужења. Разговарали су о проблемима водоснадбевања у школи.Ученици су обишли школу с домаром.  Упознали су се местима где се вода нерационално троши и разлозима тога.
Након обиласка, у разговору ученици су обновили и проширили своја знања о правилима одговорног понашања према потрошњи воде.Ученици су израдили плакате о значају воде које су поставили у холу школе.Ученици су израдили и поруке о са упозорењима о важности штедње воде и поставили их на видљива места у школи.
На светски дан воде сви ученици су носили картонске поруке – „ланчиће“  на којима су поруке о важности и значају воде. „ Ланчиће“ су поклонили и својим другарима у   I3, II3 i III4 одељењу, управи школе и домару.
Из школе су отишли кући носећи „ланчиће“ с намером да што више људи види поруку о значају воде."


Нема коментара:

Постави коментар