петак, 12. фебруар 2021.

Dan bezbednijeg interneta

 I ove godine smo se potrudili da ukažemo na značaj bezbednog korišćenja interneta. Na ČOS-u smo razgovarali o internetu, načinima na koje učenici koriste internet, koje opasnosti vrebaju u virtuelnom svetu.

Učenici su dobili zadatak da naprave svoj avatar na https://avatarmaker.com/. Svoj avatar su postovali u okviru lekcije na FB u okviru grupe odeljenja. Za postovanje im je bila potrebna pomoć roditelja jer su roditelji članovi grupe (učenici nemaju profile na ovoj društvenoj mreži).

Roditelji su na FB u okviru grupe odeljenja dobili link za Digitalni vodič "Deca i roditelji-pametno od početka". (digitalni-vodic.ucpd.rs)

Potom su učenici  dobili  QR kod za pristup sadržaju "Dan bezbednijeg interneta 2021" na blogu "Vesela svaštarka". Sadržaj je urađen pomoću genially-a. Učenici su, nakon što su pogledali filmove o bezbednosti na internetu rešili kviz urađen u wordwall-u.

Na sledećem ČOS-u su učenici nacrtali sebe za računarom i napisali poruke za bezbednije korišćenje interneta. Zajedno su pogledali edukativni video o reklamama koje se pojavljuju u video igrama koje igraju. Razgovarali smo o onom što su videli i pročitali koristeći QR kod i o značaju obeležavanja Dana bezbednijeg interneta.

Нема коментара:

Постави коментар