субота, 4. децембар 2021.

Video konferencija u nastavi

U petak, 3.12. 2021. godine, putem video konferencije, III3 je upoznalo književnicu Jasminku Petrović. Video konferenciji su prisustvovali učenici iz OŠ - Scuola elementare Giuseppina Martinuzzi Pula  i OŠ Hinka Juhna Podgorač.

Jasminka Petrović je učenicima pričala o svom životu, svojim knjigama. Učenici su joj postavljali pitanja na koja im je rado i opširno odgovarala. 

III3 je svojim eTwinning partnerima predložilo za čitanje knjigu Jasminke Petrović "Od čitanja se raste" koju su već dva puta pročitali. Najviše pitanja za književnicu su imali baš u vezi sa ovim romanom, kao i romanom "Hoću kući".

Nakon video konferencije su izraziliželju da pročitaju i druge knjige Jasminke Petrović.  Neposredana, duhovita,opuštena, prijatana, zanimljiva, vesela Jasminka Petrovič je osvojila srca dece iz sve tri škole.

Nakon video konferencije sa Jasminkom Petrović, učenici sve tri škole su kroz kahoot kviz i slido.com sistematizovali znanje o romanu "Hajdi" (koji je bio prvi čitalački zadatak u projektu ČOV(J)EČICE).

Času su prisustvovale Gordana kankaraš, pedagog  i Marijana Kaljević, psiholog.
Нема коментара:

Постави коментар