недеља, 30. октобар 2022.

Изокренута учионица

 "Ученици, родитељи и учитељица 4-3 одељења Биљана Бајчетић су у четвртак, 06.10.2022. године заменилу  своје улоге. Тако да су ђаци и маме презентовале научено а учитељица и педагог су пажљиво слушале и питале све оно што им није било јасно.

Овако је реализован час Српског језика на тему домаће лектире Драгана Лукића. Након уводног дела часа у ком је учитељица подсетила ученике и родитеље на песме овог аутора  које су раније обрађивали и занимљивости из његовог детињства и живота ученици су преузели иницијативу.

 Подељени у групе заједно са родитељима презентовали су на веома креативан начин своју омиљену песму и причу Драгана Лукића. Трудили су се да својим костимима, сценографијом, плакатима и одабраним одломцима дочарају тему текста. Тако да смо се упознали са песмама и причама ,,Домовина“, ,,Дунав“, ,,Пролеће“, ,,Лето“, ,,Пахуље“, ,,Зима“,,,Радознала песма“, ,,Неизведена приредба“, ,,Јоца је жедан“, ,,Мерење“,,,Сава га додирнула“ и многе друге.

Након презентација ученици играју кахут квизи  утврђују градиво а маме их бодре и навијају. Захваљујемо се родитељима на учешћу у припремама и самој реализацији ове активности."

preuzeto sa:https://www.20oktobarsivac.net/2022/10/06/izokrenuta-ucionica/ 

Нема коментара:

Постави коментар