понедељак, 3. јул 2023.

Ученици Основне школе ,,20. октобар“ из Сивца угостили ђаке из Платичева

Ученици 4. разреда Oсновне школе ,,20. октобар“ у Сивцу, са својом учитељицом, Биљаном Бајчетић, угостили су своје вршњаке, ђаке из Основне школе ,,Миливој Петковић-Фећко“ из Платичева, насеља које се налази у општини Рума. Повод ове посете је оно  најлепше – упознавање и дружење , а уз то и остваривање различитих исхода наставе.

Учитељица, Биљана Бајчетић, истакла је да овај пројекат траје већ четири године и да деца заправо од првог разреда једна другој шаљу разгледнице и честитке. По први пут су се упознали у октобру прошле године, када су ђаци из Сивца отпутовали у Платичево и када су, као и данас, дан провели са својим другарима:

,,Овај пројекат траје већ четири године. Ово је школска сарадња две школе – Основне школе ,,20 октобар“ Сивац и Основне школе ,,Миливој Петковић-Фећко“ из Платичева. Колегиница Снежана и ја смо се упознале преко европских пројеката, преко eTwinning портала, када смо почеле да сарађујемо и да радимо неке заједничке активности. Тај рад нам се много допао и онда смо све више укључивали децу, тако да се наша деца знају од првог разреда. Дописивали су се, слали једни другима разгледнице и честитке, имали смо заједничке часове преко Зума и сличних платоформи да би нас, ове школске године, у октобру, они позвали на једно дружење и  рад, били смо њихови гости и ми сада имамо прилику да узвратимо ту посету и да они буду код нас. Циљ овога је међусобно упознавање, дружење и уз то се остварају и различити исходи наставе“ Због лоших временских услова, они данас неће бити у прилици да време проведу у природи, како је и планирано, али је учитељица истакла да ће се потрудити да им буде занимљиво и унутра, јер су организовали различите активности:

,,Ми смо данас требали да идемо на Мали Стапар, да га покажемо нашим другарима, и да се прикључимо глобалној акцији ,,С природом на ти“, али је то данас неизводљиво због временских услова. Ми ћемо данас имати различите квизове, спортска надметања, ликовне радионице и све оно што деца могу да обаве у учионици и у сали за физичко васпитање“.

Она се захвалила свима онима који су допринели томе да се ова посета реализује, али и родитељима, без чије несебичне подршке и помоћи ништа не би било могуће:

,,Желела бих да се захвалим, пре свега, управи и једне и друге школе, које су нам све време пружале подршку за све наше активности, затим секретару месне заједнице који нам је данас обезбедио ручак за сву децу и иначе нас подржава у свим активностима које имамо и посебно се захваљујем нашим спонзорима – пекари  ,,Стамевски“, власника Јовице Стамевског, пекари ,,Златни клас“, Бојана Свркоте. Ништа од овога не би могло да се оствари да немамо фантастичну сарадњу сарадњу са родитељима и ја, као учитељица, и учитељица Снежана, јер нам пружају несебичну подршку за сваку нашу активност и ту су за било шта. И данас нам помажу у свим активностима, тако да њима иде посебна захвалност“.

Учитељица 4. разреда Основне школе ,, ,,Миливој Петковић-Фећко“ из Платичева, Снежана Милић,  открила је да планирају да остваре сарадњу и са следећом  генерацијом ученика:

,,Први пут смо овде у школи, сарадња траје већ дуго и колегиница и ја планирамо да са следећом генерацијом поново остваримо сарадњу, да учимо кроз игру и да истражујемо у природи. Ми редовно радимо кроз све пројекте, деца сарађују и уче кроз разне активности, кроз све те међународне пројекте и пројекте који се спроводе у нашој земљи“.

Ђаке су поздравили директор школе, Ференц Лендак, секретар школе, Ђорђо Перуничић, и секретар Месне заједнице Сивац, Миленко Рајић, који су им пожелели срдачну добродошлицу и истакли да су им на располагању за сва питања. Ученице осмог разреда су, кроз кратку презентацију, представиле Сивац, а онда су ученици 4. разреда говорили о улицама у којима живе. Отпевали су химну Основне школе ,,20. октобар“, након чега су наставили са дружењем и планираним активностима."




Нема коментара:

Постави коментар