недеља, 2. октобар 2016.

Биљна апотека у нашој учионици

"У петак, 30.09.2016. године у одељењу II4 наше школе одржан је интегративни наставни дан. Тема дана је била „Биљна апотека у нашој учионици“.
Интегративна настава је модел којим се врши међусобно повезивање наставних садржаја из више наставних предмета. Ученике II4 учитељица Биљана Бајчетић је са интегративним приступом настави упознала још током првог разреда. Ученици га доживљавају као спонтан начин усвајања знања јер на сличан начин и доживљавају свет око себе.
Поред учитељице II4, Биљане Бајчетић, аутори интегративног наставног дана су  Данијела Пољаковић, наставница математике и Марија Мандић, персонални асистент.
Најважнији чинилац овог интегративног наставног дана су родитељи – сарадници који су преузели улогу учитеља : Невена Игњатов Цмиљанић, Данијела Човић Чепић, Милка Тунић, Катарина Свркота, Андреа Чепић и Снежана Плескоњић. Ученици су били подељењи у групе и сваки родитељ је био учитељ-менор једној групи.
Ученици су усвајали наставне садржаје кроз низ међусобно повезаних активности. Усвајали су знање о лековитом и зачинском биљу, садили биљке и правили зелени кутак у учионици, читали, писали, допуњавали своје лапбукове о живој природи, решавали задатке из математике, правили одељенски пузле-плакат на тему дана, презентовали научено.
Својим присуством подршку оваквом начину организације наставе пружили су директор школе, педагог, психолог, рачуновођа, наставнице географије, енглеског и математике, као и родитељи.
Евалуциони ластићи ученика, родитеља-учитеља и гостију пуни су позитивних коментара и жеље да оваквих дана буде што више током школске године."
 (ПРЕУЗЕТО СА http://www.20oktobarsivac.net/2016/09/30/biljna-apoteka-u-ucionici-ii4/)
.
II4 ОД СРЦА УПУЋУЈЕ ЈЕДНО ВЕЛИКО ХВАЛА ДРАГИМ МАМАМА И ГОСТИМА. ДИВНИ СТЕ.

Još fotografija možete pogledati klikom na OVDE

Нема коментара:

Постави коментар